Ouderportaal

Beste ouders/verzorgers, 

Met dit ouderportaal bregen we u informatie over en van CityKids. Onder de button 'welkom;' vindt u de agenda en andere zaken die voor van belang kunnen zijn. Onder aan deze pagina komt u bij de locaties terecht met de video van de medewerkers van CityKIds en de locaties. 

De afgelopen 14 dagen bij CityKids 

Rotterdam, 28 juli 2020

Beste ouders / verzorgers,

Sinds ons laatste bericht van 14 juli jl. zijn er weer diverse ontwikkelingen binnen CityKids, welke we graag met u doornemen.

De Familiekerk Rotterdam

Het was een mooie zorgdroom!
De Familiekerk zou getransformeerd worden naar een Familiehuis, waar 5 zorgbestemmingen gerealiseerd zouden kunnen worden. Alles gericht op de behandeling van en comfort bieden aan het chronisch (ernstig) zieke kind. Kinderen met een palliatieve zorgvraag, kinderen met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking, autisme en gedragsproblemen. In het Familiehuis (Droomhuis) zou alle zorg en aandacht onder één dak worden aangeboden.

1200px Rotterdam nootdorpstraat h familiekerk

Stichting voor het Behoud van de Familiekerk heeft in juli het besluit genomen, dat het Droomhuis Rotterdam niet gerealiseerd kan worden. Het bestuur van deze stichting, de partij die de verantwoordelijkheid had voor de realisatie van het Droomhuis, acht de risico’s te groot.
We vinden het meer dan jammer dat het droomproject, met alle zorgbestemmingen voor chronisch zieke kinderen en hun ouders, naast de waardevolle buurtfunctie, geen doorgang kan vinden.

Gelukkig hebben we de prachtig verbouwde Pastorie wel kunnen realiseren en daar zijn we enorm blij mee. Een begeleid woon initiatief voor jongeren met autisme en of een verstandelijke beperking vinden hier een warm thuis en worden intensief begeleid en voorbereid op hun toekomst in de maatschappij.

pastorie s

CityKids zal zich blijven ontwikkelen en zoeken naar mogelijkheden en kansen zich te innoveren en de kwaliteit van zorg te verbeteren. Dit zou ook kunnen leiden naar een ander Droomproject of Droomhuis, alles in het teken van de kwaliteit van zorg voor en behandeling van kwetsbare kinderen.

Regio Haaglanden

In Delft is (ook) de zomervakantie aangebroken. De behandelingen gaan door, voor zover de kinderen niet zelf met hun ouders met vakantie gaan. Na de zomervakantie zal een aantal kinderen niet meer terugkomen naar CityKids, maar naar school gaan. Daarnaast zijn er ook kinderen die van groep veranderen, die stappen over naar een andere groep, waar we verder werken aan hun ontwikkeling.

De Boylestraat in Den Haag is in gebruik genomen en daar zijn op dit moment drie groepen in zorg. De bovenverdieping is (ook) verbouwd en staat klaar in de nabije toekomst drie groepen ontvangen. De speelplaats is ‘gepimpt’ met plantenbakken, trampoline, fietsen en de hekken zijn geplaatst. Hier kunnen de kinderen heerlijk buitenspelen.

Op het Jonckbloetplein, ook in Den Haag, is afgelopen vrijdag het thema ‘eten en drinken’ afgesloten. Groep Konijn oefende in deze periode een aantal keer met het smeren van brood. Dit hebben we ook in knutselgroepen gedaan. En wat kon iedereen dat goed proberen!

knutsel brood smeren

Regio Groot Rijnmond

Bij CityKids Blessing is, na de ingebruikname, een aantal kinderen in zorg gekomen en starten de komende weken nog meer kinderen. Buiten de team coördinator en een orthopedagoog werken er drie pedagogen en komt er 1 augustus nog een vierde pedagoog bij. Er hebben zich ook veel vrijwilligers aangemeld die, na screening, in de toekomst de pedagogen met hand-en-span diensten zullen assisteren. Dankzij de Stichting Vrienden van CityKids en een aantal sponsoren is er veel ontwikkelingsmateriaal geleverd, waar de pedagogen en de kinderen mee aan de slag kunnen.

Ook de vestiging aan de Gouvernestraat in Rotterdam heeft nieuwe spelmateriaal gekregen en ze hebben er veel plezier van.
Op de groep is er een indeling gemaakt van klastaken, hierbij helpen de kinderen dagelijks met huishoudelijke taken, zoals boodschappen doen, de was aanzetten en beleg uit de keuken halen. De kinderen vinden het erg leuk om te helpen met deze taken.
Het park achter de vestiging is een heerlijke plek met fonteinen met lage waterstralen. Met het warme weer zijn we daar met de kinderen naar toe gewandeld en hebben heerlijk met de waterstralen van de fonteinen kunnen ‘spetteren’.
Er lopen ook dieren rond en van de dierenbegeleidster hebben de kinderen de dieren mogen aaien en eten mogen geven.

Er is ook nieuws uit Capelle, daar is 1 juli jl. Madelief, onze nieuwe orthopedagoog, begonnen en we wensen haar veel succes. We hebben afscheid genomen van Alessia, Dagmar, Daphne en Mila als stagiaires, maar ze blijven bij CityKids deze zomer als invalskrachten op de groepen waar ze al hebben meegewerkt.
Veel succes met het verloop van de studie.

capelle kinderboerderij

Op vrijdag 17 juli zijn groep Winnie en Buster naar de kinderboerderij geweest. Het was erg gezellig, de kinderen hebben hun ogen uit gekeken!

In Capelle loopt al een paar weken de pilot voor het leerrecht project. Hierover zullen we op korte termijn u verder inhoudelijke infomeren. De pilot wordt nu geëvalueerd en na de zomervakantie wordt de pilot weer voorgezet.

De kinderen van CityKids locatie Barendrecht hebben nieuw materiaal ontvangen om hun fijne motoriek te stimuleren. Heel erg bedankt voor de grote tekeningen, krijtjes, stiften en kleurpotloden. Dit is mogelijk gemaakt door een gezamenlijke actie van de volgende donateurs van Stichting Vrienden van CityKids: Tekenen Voor Kinderen, Stichting Physico, Royal Talens Foundation en Drukkerij G.B. 't Hooft bv.

De kinderen zijn ook op bezoek geweest bij de kinderboerderij. Ze hebben tijdens de wandeling ernaar toe geoefend met de verkeersregels en genoten van de vrachtwagens en tractoren die zij zagen. Op de kinderboerderij werden er geiten, ezels, varkens en paarden geaaid. Na een pauze met drinken en koek werd er geschommeld, gegleden, gewipt en in het zand gespeeld.
Na de wandeling terug waren de kinderen (en de pedagogen) moe maar voldaan!

Op locatie Barendrecht is een aangepaste stoel aangeschaft om de iets oudere en grotere kinderen optimaal te kunnen stimuleren tijdens activiteiten aan tafel. De kinderen zijn er erg blij mee. Bedankt! Altijd dankbaar om kinderen te helpen in hun ontwikkeling, mogelijk gemaakt door donateurs van onze Vriendenstichting.

aangepaste stoel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U bent nu weer op de hoogte van wat er speelt op de CityKids locaties. Onze volgende update is over 2 tot 3 weken. Zijn er voor die tijd vragen en/of opmerkingen, neem dan graag contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Maritza Russel  en Team CityKids

 

 

Sluitingsdagen 2020

Woensdag

1

januari

Nieuwjaarsdag

Donderdag

2

januari

Gesloten

Vrijdag

3

januari

Gesloten

Maandag

13

april

2e Paasdag

Maandag

27

april

Koningsdag

Dinsdag

5

mei

Bevrijdingsdag

Donderdag

21

mei

Hemelvaartsdag

Vrijdag

22

mei

dag na Hemelvaart

Maandag

1

juni

2e Pinksterdag

Donderdag

24

december

Extra sluitingsdag

Vrijdag

25

december

1e Kerstdag

Woensdag

30

december

Gesloten

Donderdag

31

december

Oudejaarsdag


Aangepaste sluitingstijden

Woensdag

 

5

februari

 

14.00 uur

Woensdag

 

18

maart

 

14.00 uur

Woensdag

 

29

april

 

14.00 uur

Woensdag

 

10

juni

 

14.00 uur

Woensdag

 

2

september

 

14.00 uur

Donderdag

 

3

september

 

13.00 uur

Donderdag

 

1

oktober

 

14.00 uur

Woensdag

 

14

oktober

 

14.00 uur

Woensdag

 

25

november

 

14.00 uur

Donderdag   3 december   13.00 uur

 

© 2019 CityKids