• home
  • Voor zorgprofessionals

Voor zorgprofessionals

We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van specialistische kindzorg. U vindt hier informatie hoe CityKids het kind en het gezin kan helpen met (extra) zorg en verdere ontwikkeling waarbij de behoefte en mogelijkheden van het kind en het gezin centraal staan. 

Verder vindt u hier onze vacatures en stagemogelijkheden en data voor congres en  symposia. Die helaas door de maatregelen rondom Covid-19 allemaal zijn geannuleerd.

Onze medewerkers krijgen volop mogelijkheden zich verder te professionaliseren door het volgen van workshops , opleidingen zoals ABA, sensorische prikkelverwerking, bijwonen van diverse symposia, die ook digitaal gehouden worden. Ook hebben een aantal pedagogen en kinderverpleegkundigen onlangs de intensieve 3 daagse basiscursus Palliatieve zorg gevolgd en de cursus Indiceren & Organiseren, zodat we zelf kunnen indiceren.  

Nieuws

  • November 2020

    Vanwege de Corona crisis en de uitvoer en communicatie rondom de maatregelen zijn we druk geweest met de communicatie naar ouders en de interne communicatie. Het nieuws voor professionals in de zorg is daarmee aan onzew aandacht ontsnapt. Het had even geen prioriteit. We gaan dat zeker weer snel oppakken. 

  • Januari 2020

    Kinderen tot en met achttien jaar kunnen het best verpleegd worden op een kinderafdeling. Kinderen willen minder betutteld worden en de overgang naar de volwassenenafdeling verdient extra aandacht. Ook het concept adolescentiegeneeskunde dient nader verkend te worden. Die aanbevelingen staan in het rapport Geschiktheid van een kinderafdeling van Kind & Ziekenhuis. Lees verder op de website van Kind & Ziekenhuis  https://kindenzorg.nl/leeftijdsgrens-kinderafdeling-achttien-jaar/.
    Klik hier voor het rapport.

U heeft geen keuze gemaakt
U heeft uw naam niet ingevuld
U heeft uw e-maildres niet ingevuld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
© 2019 CityKids