Skip to main content

De Pastorie

In De Pastorie biedt CityKids kwalitatief hoogstaande zorg aan een bijzondere (doel)groep jongeren.

Voortkomend uit de droom om de zorg zoals die is ingericht te verbeteren en te versterken heeft CityKids in samenwerking met Stichting Kruimeltje en Stichting Behoud Heilige Familiekerk, De Pastorie in het leven geroepen. 

Lee Dalley is teamleider van CityKids De Pastorie.

Zorgen moet je doen, niet maken
In De Pastorie zijn twaalf kamers huiselijk ingericht waar jongvolwassen jongens in de (instroom)leeftijd van 14 tot 23 jaar met een verstandelijke beperking en/of een autisme spectrum stoornis beschermd kunnen wonen. Daarnaast kunnen alle inwoners gebruik maken van de gezellig ingerichte extra leefruimte voor ontspanning en groepsactiviteiten. De Pastorie profileert zich als trainingshuis. Wij richten ons hierbij op gemotiveerde jongeren die tussen wal en schip dreigen te geraken. Jongeren die om vaak uiteenlopende redenen niet meer thuis kunnen wonen, maar ook nog niet klaar zijn om zelfstandig te wonen.

Waar je vandaan komt maakt niet uit. Waar je heen wilt gaan, willen wij je graag bij helpen.
Het is van belang te weten dat De Pastorie zich focust op een bepaalde groep. Wij willen de jongeren die bij ons wonen graag zo goed mogelijk op weg helpen en doen dit middels concrete competenties die aantonen in welke mate een jongere al zelfstandig is of hierin nog verder kan ontwikkelen. Wij willen iedereen de ruimte en veiligheid bieden om zich te ontwikkelen in een hiervoor bevorderende omgeving. De Pastorie heeft dan ook geen ruimte voor drugsafhankelijke, intensief agressieve of ongemotiveerde bewoners. Juist de motivatie staat bij ons centraal. 

Ben jij de gemotiveerde jongvolwassene die begeleiding nodig heeft om competentiegericht aan zelfstandigheid te werken? Dan is De Pastorie wellicht de woonplek voor jou!

Bij De Pastorie kan je terecht voor:

  • Een warme woonplek waarbij training richting zelfstandigheid centraal staat
  • Ondersteuning bij je financiën
  • Ondersteuning bij het vormgeven van relaties met je (in)formele netwerk
  • Begeleiding bij het jezelf verzorgen en de zorg voor je woonruimte
  • Een stok achter de deur om je afspraken na te komen
  • Hulp en ondersteuning bij het leren omgaan met problematiek

Interesse in een van de kamers? 

Bent u na het lezen van de informatie enthousiast over wonen bij De Pastorie? Of wilt u weten of u of uw zoon in aanmerking komt voor wonen bij De Pastorie? Vul dan het aanmeldformulier in.

CityKids De Pastorie

Veurstraat 1

3037 BN Rotterdam

010-4673105

Ben je na het lezen van de informatie geïnteresseerd in een functie binnen CityKids kijk dan op: www.werkenbijcitykids.nl

29 mei 2019: feestelijke opening van De Pastorie door Johnny de Mol

Na 1 ½ jaar restaureren, verbouwen en inrichten hebben we met elkaar gevierd dat dit nieuwe beschermd wooninitiatief open is voor jongens in de (instroom)leeftijd van 16 tot 25 jaar met een licht verstandelijke beperking en of autisme.

Een nieuw thuis, midden in de wijk, waar sociale ondernemers en vrijwilligers betrokken worden bij de dagbesteding. Zo kunnen de jongeren meedoen en zich echt thuis voelen.

Stichting Kruimeltje heeft met haar donateurs de volledige inrichting voor elkaar gekregen! Hier zijn we al onze donateurs, sociale ondernemers en vrijwilligers enorm dankbaar voor.

Een intensieve samenwerking tussen Stichting Behoud Heilige Familiekerk en Medisch Kindzorg Instelling CityKids.

Op woensdag 29 mei 2019 heeft Johnny de Mol De Pastorie officieel geopend. We hebben gevierd dat het huis er staat en de jongens een nieuw leven kunnen opbouwen! Lees hier het persbericht.

Ongeldige invoer

Virtuele tour

Breng een virtueel bezoek aan De Pastorie en kijk rond.
27 mei 2024
Koningsdagactiviteit op 30 april door Netwerk Nieuw Rotterdam Om 19:30 uur zijn de vrijwilligers met de jongens gestart aan leuke activiteiten in het kader van Koningsdag. De jongens hebben leuk meegedaan, ze zijn gestart met een kennismaking waarbij ze elkaar na moesten doen met een leuke ‘’move’’. Daarna zijn ze gaan bowlen. Ze hebben ook estafette gedaan met M&M’s. Hierbij moesten ze in 2 teams tegen elkaar. Later hebben ze even wat lekkers tussendoor gegeten en gedronken. Vervolgens zijn ze begonnen aan de 4e activiteit, dat was ringwerpen. Daarna zijn ze Jenga gaan spelen. Het oogde als of ze het wel naar hun zin hadden. Ze hebben goed mee gedaan aan de activiteiten. Ze vonden het ene leuker dan het andere. Ringwerpen hebben ze het langs gespeeld en vonden ze het leukst.
23 februari 2024
Gezellige avond dankzij Stichting Present Rotterdam Afgelopen dinsdag kwam een groepje vrijwilligers van Stichting Present langs voor een spelletjesavond met de bewoners. Stichting Present koppelt organisaties die vrijwilligerswerk willen doen aan organisaties die vrijwilligers nodig hebben. Sam van Stichting Present kwam zelf ook mee om een beeld te krijgen van De Pastorie én om kennis te maken met de bewoners. Er werd gestart met een voorstelronde: De bewoners hebben wat verteld over zichzelf en over De Pastorie en waar die voor staat. Ook de vrijwilligers Anja, Nathaniël en Lianne hebben zichzelf voorgesteld en verteld waarom ze vrijwilligerswerk doen. Met wat te snacken en wat te drinken werd er Rummikub en Monopoly gespeeld. De bewoners vonden het hartstikke gezellig en hebben allemaal meegedaan. Ze waren zeer enthousiast en zouden dit graag vaker willen doen. Al met al een geslaagde avond! En we hopen dat we vaker zulk bezoek in De Pastorie mogen verwelkomen. FIJN WEEKEND!!!
24 december 2023
Kerstbingo Vrijwilligersorganisatie Netwerk Nieuw Rotterdam heeft op 15 december jl. een kerstactie georganiseerd waarbij ze met ca. 100 jongeren die vrijdagavond op verschillende plekken in de stad leuke activiteiten georganiseerd hebben. Zo waren ze ook met een aantal jongeren op bezoek bij De Pastorie. De jongens van De Pastorie hebben het erg naar hun zin gehad. De jonge vrijwilligers hadden in het begin een leuke ijsbreker opdracht voorbereid waarbij ze de jongens een prettig en veilig gevoel lieten krijgen. Daarna gingen ze wat drinken en snacks bingo spelen. De jongens werden betrokken bij het gesprek en het leek alsof ze elkaar al langer kenden doordat iedereen zo open was. Iedereen heeft het naar zijn/haar zin gehad en zo'n bezoek van jongeren van Nieuw Netwerk Rotterdam is zeker voor herhaling vatbaar. Dank jullie wel voor de gezellige avond! Wij wensen iedereen: GEZELLIGE KERSTDAGEN en EEN GEZOND en GELUKKIG 2024!!