Skip to main content

De Pastorie

In De Pastorie biedt CityKids kwalitatief hoogstaande zorg aan een bijzondere (doel)groep jongeren.

Voortkomend uit de droom om de zorg zoals die is ingericht te verbeteren en te versterken heeft CityKids in samenwerking met stichting kruimeltje en stichting Behoud Heilige Familiekerk, De Pastorie in het leven geroepen. 

Lee Dalley is teamleider van CityKids De Pastorie.

Zorgen moet je doen, niet maken
In de Pastorie, zijn inmiddels tien kamers huiselijk ingericht waar jongvolwassenen jongens in de (instroom)leeftijd van 14 tot 23 jaar met een verstandelijke beperking en/of een autisme spectrum stoornis beschermd kunnen wonen. De Pastorie profileert zich als trainingshuis. Wij richten ons hierbij op gemotiveerde jongeren die tussen wal en schip dreigen te geraken Jongeren die om vaak uiteenlopende redenen niet meer thuis kunnen wonen, maar ook nog niet klaar zijn om zelfstandig te wonen.

Waar je vandaan komt maakt niet uit. Waar je heen wilt gaan, willen wij je graag bij helpen.
Het is van belang te weten dat de Pastorie zich focust op een bepaalde groep. Wij willen de jongeren die bij ons wonen graag zo goed mogelijk op weg helpen en doen dit middels concrete competenties die aantonen in welke mate een jongere al zelfstandig is of hierin nog verder kan ontwikkelen. Wij willen iedereen de ruimte en veiligheid bieden om zich te ontwikkelen in een hiervoor bevorderende omgeving. De Pastorie heeft dan ook geen ruimte voor drugsafhankelijke, intensief agressieve of ongemotiveerde bewoners. Juist de motivatie staat bij ons centraal. 

Ben jij de gemotiveerde jongvolwassene die begeleiding nodig heeft om competentiegericht aan zelfstandigheid te werken? Dan is de Pastorie wellicht de woonplek voor jou!

Bij de Pastorie kan je terecht voor:

  • Een warme woonplek waarbij training richting zelfstandigheid centraal staat
  • Ondersteuning bij je financiën
  • Ondersteuning bij het vormgeven van relaties met je (in)formele netwerk
  • Begeleiding bij het jezelf verzorgen en de zorg voor je woonruimte
  • Een stok achter de deur om je afspraken na te komen
  • Hulp en ondersteuning bij het leren omgaan met problematiek

Interesse in een van de kamers? 

Bent u na het lezen van de informatie enthousiast over wonen bij de Pastorie? Of wilt u weten of u of uw zoon in aanmerking komt voor wonen bij de Pastorie? Vul dan het aanmeldformulier in.

CityKids, De Pastorie

Veurstraat 1

3037 BN, Rotterdam

010-4673105

Ben je na het lezen van de informatie geïnteresseerd in een functie binnen CityKids kijk dan op: www.werkenbijcitykids.nl

29 mei 2019: feestelijke opening van de Pastorie door Johnny de Mol

Na 1 ½ jaar restaureren, verbouwen en inrichten hebben we met elkaar gevierd dat dit nieuwe beschermd wooninitiatief open is voor jongens in de (instroom)leeftijd van 16 tot 25 jaar met een licht verstandelijke beperking en of autisme.

Een nieuw thuis, midden in de wijk, waar sociale ondernemers en vrijwilligers betrokken worden bij de dagbesteding. Zo kunnen de jongeren meedoen en zich echt thuis voelen.

Stichting Kruimeltje heeft met haar donateurs de volledige inrichting voor elkaar gekregen! Hier zijn we al onze donateurs, sociale ondernemers en vrijwilligers enorm dankbaar voor.

Een intensieve samenwerking tussen Stichting Behoud Heilige Familiekerk en Medisch Kindzorg Instelling CityKids.

Op woensdag 29 mei 2019 heeft Johnny de Mol De Pastorie officieel geopend. We hebben gevierd dat het huis er staat en de jongens een nieuw leven kunnen opbouwen! Lees hier het persbericht.

Ongeldige invoer

Virtuele tour

Breng een virtueel bezoek aan De Pastorie en kijk rond.
11 september 2023
Bij de Pastorie is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan een uitbreiding van de leefruimte. Dit is met goed resultaat afgerond waardoor de bewoners nu gebruik kunnen maken van een extra leefruimte voor ontspanning en groepsactiviteiten. Daarnaast zijn er twee extra kamers gerealiseerd waardoor er weer ruimte is voor nieuwe bewoners! De inrichting moet nog gedaan worden maar is reeds besteld en volledig gedoneerd door Stichting Kruimeltje, hiervoor enorm veel dank! Geïnteresseerd in het aanbod van de Pastorie? Neem gerust contact op!
06 juni 2023
Tuin onderhoud In het Pinksterweekend hebben een aantal vrijwilligers met een bewoner hard gewerkt om de tuin van de Pastorie weer netjes te maken. Het onkruid eruit en nieuwe plantjes erin! We zijn erg benieuwd hoe de tomaten, pastinaak en de kruiden zullen gaan groeien. We zijn erg dankbaar voor de hulp en inzet van de vrijwilligers!
03 mei 2023
Waanzinnig uitje naar Walibi! Op zaterdag 29 april is de groep naar Walibi geweest. Het uitje begon met een gezellige busrit. Bij aankomst in het pretpark, wist iedereen precies in welke attracties ze wilden. Sommige jongens kozen voor de extreme thrill-seekers achtbanen en anderen wilde liever in de wat rustigere attracties. Gelukkig was er voor ieder wat leuks te doen! In de middag hebben we met elkaar een lekker patatje gegeten en daarna zijn we samen nog in een paar attracties geweest. Ondertussen scheen de zon, wat als een extra cadeautje voelde. Het was een heerlijke en super gezellige dag. We willen Vrienden van CityKids erg bedanken voor het mogelijk maken van dit uitje.