Vertrouwenspersoon voor cliënten en ouders/verzorgers

Als er zaken in de dienstverlening niet goed lopen, dan kunt u terecht bij de onafhankelijke vertrouwenspersoon van het AKJ.

Soms levert CityKids niet de zorg zoals u wilt of had verwacht. Als u denkt dat u er niet over kunt praten met één van onze medewerkers, dan is het goed om te weten dat u terecht kunt bij een onafhankelijk vertrouwenspersoon van het AKJ. 

Ondersteuning door een vertrouwenspersoon van het AKJ is altijd gratis.

AKJ in het kort
Het AKJ is dé organisatie van vertrouwenspersonen in de jeugdhulp. Ieder kind, iedere jongere en iedere ouder/verzorger die te maken krijgt met een vorm van jeugdhulp, kan hulp krijgen van het AKJ. Het AKJ is onafhankelijk en zelfstandig.

Waarvoor kunt u terecht bij een vertrouwenspersoon van het AKJ?

  • De vertrouwenspersoon geeft informatie over rechten en plichten. Zij weten alles over de wetten en regels binnen de zorg voor jeugd.
  • De vertrouwenspersoon helpt bij het bespreekbaar maken van onvrede, of ondersteunt bij het indienen van een klacht.
  • De vertrouwenspersoon pakt signalen op. Alle vragen en klachten worden anoniem geregistreerd en geanalyseerd. Daarbij dringen zij aan op verbetering.

Vertrouwelijk
Alles wat u bespreekt is vertrouwelijk. Alleen als er bijvoorbeeld sprake is van een (zwaar) misdrijf, kan het nodig zijn deze vertrouwelijkheid te doorbreken. Dit wordt dan wel eerst met u besproken.

De vertrouwenspersoon geeft geen informatie door aan anderen zonder uw toestemming.

Contact
Wilt u advies, heeft u een vraag of een klacht? Bel naar het landelijke nummer via 088 – 555 1000 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U heeft geen keuze gemaakt
U heeft uw naam niet ingevuld
U heeft uw e-maildres niet ingevuld
Ongeldige invoer
U heeft uw woonplaats niet ingevuld.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
© 2019 CityKids