Skip to main content

3 Ambachten - Barendrecht

Op de locatie 3 Ambachten in Barendrecht bieden wij:

  • Behandeling in het ontwikkelcentrum

Romy van Bijsteren is de teamleider van CityKids locatie 3 Ambachten.

Samen met regulier kinderdagverblijf KIBEO en Daltonschool De Zeppelin, vormt deze locatie Kindcentrum Nova. Het kindcentrum biedt een vertrouwde omgeving waar kinderen al van jongs af aan komen, opgroeien en zich ontwikkelen. Door met elkaar samen te werken is het streven alle ontwikkelingskansen van het kind optimaal te benutten.

Doelgroep
In de 3 Ambachten wordt groepsbehandeling geboden aan kinderen in de leeftijd van 0 tot en met ongeveer 6 jaar. Niet de leeftijd, maar het ontwikkelingsniveau is bepalend voor de behandeling. De groepen zijn ingedeeld op basis van de ontwikkelingsmogelijkheden en behoeften van het kind. Dit houdt in dat kinderen met verschillende zorg- en hulpvragen een gemengde groep vormen. Wij gaan uit van de ontwikkelingsmogelijkheden van het kind en niet de beperking.  

Groepen
Er zijn vier groepen: één schoolvoorbereidende groep, twee structuurgroepen en een vroeghulpgroep.

  • Op de groep Bakkertjes worden kinderen voorbereid op het speciaal onderwijs. De kinderen leren de vaardigheden die nodig zijn om een vorm van onderwijs te kunnen volgen. Het aanleren van educatieve vaardigheden, sociale vaardigheden en een correcte werkhouding staat voorop.
  • De groepen Vissertjes en Schoenmakertjes zijn er voor de kinderen die behoefte hebben aan een duidelijke vaste structuur, sensomotorisch leren en het bevorderen van de zelfredzaamheid. Op deze groep wordt gewerkt aan het zelfstandig uitvoeren van de ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen) en het deel kunnen nemen binnen een groep.
  • De groep Schildertjes is er voor de kinderen die baat hebben bij een prikkelvrije omgeving en behoefte hebben aan belevingsgericht leren. Op deze vroeghulpgroep ligt de nadruk op het zich veilig kunnen voelen en ontwikkelen vanuit rust.

Behandeling
Veel kinderen op de 3 Ambachten laten een achterstand in de spraak- en taalontwikkeling zien. Binnen de vestiging wordt daarom samengewerkt met een externe logopedist. Ook is er is een mogelijkheid voor gezinsondersteuning (PPG).

Op alle groepen wordt intensief samengewerkt met ouders en kan gezinsondersteuning helpend zijn in het stimuleren van de ontwikkeling thuis. Gezinsondersteuning wordt ingezet als verlengde van de behandeling die op de groep gegeven wordt. Samen met ouder(s) wordt gekeken welke vervolgplek geschikt is voor het kind als de behandeling bij Citykids afgerond wordt.

Nieuwsgierig geworden?
U bent van harte welkom om bij ons de sfeer te komen proeven en in een persoonlijk gesprek uw wensen kenbaar te maken.

De vestiging is makkelijk te bereiken via OV en er kan gratis geparkeerd worden voor de deur, wanneer u met de auto komt (adres voor navigatie is Haringwater).

Wij zijn bereikbaar via onze hoofdvestiging in Rotterdam: 010 – 4673105 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Middeldijkerplein 5 | 2993 DL Barendrecht | 010-4673105 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Virtuele tour

Breng een virtueel bezoek aan 3 Ambachten en kijk rond.
Ongeldige invoer