Skip to main content

De Samenstroom - Hellevoetsluis

Op de locatie De Samenstroom in Hellevoetsluis bieden wij: 

  • Behandeling in het ontwikkelcentrum.

Deze vestiging van CityKids is gevestigd in Kindcentrum De Samenstroom in Hellevoetsluis. In dit kindcentrum wordt onderwijs, opvang, zorg en behandeling aangeboden onder één dak. Zo is er brede aandacht en ontwikkeling voor ieder kind.

Lisa Pilon is de teamleider van CityKids De Samenstroom.

Doelgroep
De kinderen die zorg ontvangen op de locatie kunnen gediagnosticeerd zijn met een stoornis binnen het autistisch spectrum of er kan sprake zijn van vermoedens van een stoornis binnen het autistisch spectrum. Ook is er bij een groot deel van de kinderen sprake van een ontwikkelachterstand op één of meerdere gebieden en of een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking. 

Groepen
Deze locatie telt 3 groepen: de Vuurtoren, de Brug en de Meerpaal. Dit betreft één vroeghulpgroep en twee structuurgroepen. De behandeling op de groepen sluit aan  bij de ontwikkelingsmogelijkheden en behoeften van het kind. Er wordt vooral gekeken naar de mogelijkheden en minder naar de eventuele beperkingen of belemmeringen van het kind. 

Behandeling
De Samenstroom heeft een samenwerking met externe therapeuten (logopedist en fysiotherapeut). Op de locatie is een gedragswetenschapper aanwezig en is een GZ psycholoog beschikbaar, om in het belang van het kind een overkoepelend zorgplan op te stellen. Er is ook mogelijkheid tot thuisbegeleiding (gezinsondersteuning), waarbij ouders ondersteuning en handvaten krijgen voor in de thuissituatie. Binnen de locatie worden onder anderen de methoden geef me de 5, Kleine Stapjes en andere relevante methodieken en theorieën toegepast. 

Het stimuleren tot ontwikkeling van kinderen staat bij CityKids hoog in het vaandel. Naast de behandeling bij CityKids worden het kind en de ouder(s)/verzorger(s) begeleid bij het aanmeldingsproces voor logopedische en/of fysiotherapeutische behandelingen en samen met ouder(s)/verzorger(s) wordt gekeken naar eventuele doorstroommogelijkheden, zoals een aanmelding bij verschillende vormen van onderwijs (regulier, cluster, speciaal basisonderwijs). 

Nieuwsgierig geworden?
U bent van harte welkom om bij ons de sfeer te komen proeven en in een persoonlijk gesprek uw wensen kenbaar te maken. Wij zijn te bereiken via onze hoofdvestiging in Rotterdam: 010-4673105 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rie Mastenbroekplein 2 | 3223 KJ Hellevoetsluis | 010-4673105 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Virtuele tour

Breng een virtueel bezoek aan De Samenstroom en kijk rond.
Ongeldige invoer