Skip to main content

De Samenstroom - Hellevoetsluis

Op de locatie De Samenstroom in Hellevoetsluis bieden wij: 

  • Behandeling in het ontwikkelcentrum.

De jongste vestiging van CityKids is gevestigd in het door de gemeente gerealiseerd nieuw Kindcentrum De Samenstroom in Hellevoetsluis. In dit kindcentrum wordt onderwijs, opvang, zorg en behandeling aangeboden onder één dak. Zo is er brede aandacht en ontwikkeling voor ieder kind.

Kim Verheij is teamcoördinator en Lisa Pilon is teamleider van CityKids De Samenstroom.

Kim Verheij
Lisa Pilon

Doelgroep
De kinderen die zorg ontvangen op de locatie kunnen gediagnosticeerd zijn met een stoornis binnen het autistisch spectrum of er kan sprake zijn van vermoedens van een stoornis binnen het autistisch spectrum. Ook is er bij een groot deel van de kinderen sprake van een ontwikkelachterstand op één of meerdere gebieden en of een lichamelijke en/of een verstandelijke beperking. 

Groepen
CityKids start op deze nieuwe locatie met 3 groepen. De eerste groep is een structuurgroep: de Vuurtoren. Naar gelang de instroom van nieuwe kinderen worden de overige klimaatgroepen ingericht. Bij de behandeling op de groepen, wordt aangesloten bij de ontwikkelingsmogelijkheden en behoeften van het kind. Er wordt vooral gekeken naar de mogelijkheden en niet zo zeer in beperkingen of belemmeringen van het kind. 

Behandeling
Binnen de vestiging in Hellevoetsluis wordt er samengewerkt met externe therapeuten (ergotherapie, logopedie en fysiotherapie) en onze GZ-psycholoog, om in het belang van het kind een overkoepelend zorgplan op te stellen. Er is ook mogelijkheid tot thuisbegeleiding (PPG), waarbij ouders ondersteuning en handvaten krijgen voor in de thuissituatie. Binnen de locatie worden onder anderen de methoden geef me de 5, Kleine Stapjes en andere relevante methodieken en theorieën toegepast. 

Het stimuleren tot ontwikkeling van kinderen staat bij CityKids hoog in het vaandel. Naast de behandeling bij CityKids worden het kind en de ouder(s)/verzorger(s) begeleid bij het aanmeldingsproces voor logopedische en/of fysiologische behandelingen en samen met ouder(s)/verzorger(s) wordt gekeken naar eventuele doorstroommogelijkheden, zoals een aanmelding bij verschillende vormen van onderwijs (regulier, cluster, speciaal basisonderwijs). 

Nieuwsgierig geworden?
U bent van harte welkom om bij ons de sfeer te komen proeven en in een persoonlijk gesprek uw wensen kenbaar te maken. Wij zijn te bereiken via onze hoofdvestiging in Rotterdam: 010-4673105 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rie Mastenbroekplein 2 | 3223 KJ Hellevoetsluis | 010-4673105 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Virtuele tour

Breng een virtueel bezoek aan De Samenstroom en kijk rond.
U heeft geen keuze gemaakt
U heeft uw naam niet ingevuld
U heeft uw e-maildres niet ingevuld
Ongeldige invoer
U heeft uw woonplaats niet ingevuld.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer