Skip to main content

De Kade - Spijkenisse

Op locatie De Kade in Spijkenisse bieden wij:

  • Behandeling in het ontwikkelingscentrum.

Sanne Kroon is teamleider van CityKids De Kade.

Doelgroep
Het ontwikkelcentrum van CityKids biedt dagbehandeling aan kinderen met:

  • een ontwikkelingsachterstand;
  • een verstandelijke beperking;
  • een (ernstige) ontwikkelingsstoornis;
  • een stoornis in het autisme spectrum;
  • bijkomende problematieken waardoor kinderen niet naar een regulier kinderdagverblijf of het reguliere onderwijs kunnen.

Groepen
In het grote pand hebben wij ruimte voor 6 behandelgroepen. De groepen zijn ingedeeld naar zorgbehoefte en leeftijd.

  • Schip en matroos: dit zijn schoolvoorbereidende groepen waarbij de aandacht gericht is op het functioneren in een groep en het aanleren van schoolse vaardigheden met het perspectief om door te stromen naar een vorm van onderwijs.
  • Tros en meeuw: dit zijn structuurgroepen waarbij de aandacht gericht is op het aanleren van structuur, het vergroten van communicatiemogelijkheden en het aanleren van alledaagse vaardigheden. De voorspelbaarheid van het dagprogramma wordt ondersteund met fotogrammen.
  • Water en oever: dit zijn belevingsgroepen waarbij de aandacht gericht is op het bevorderen van de zelfredzaamheid en het behouden van aangeleerde vaardigheden.

Behandeling
De behandeling wordt aangeboden door een uitgebreid dagprogramma met ontwikkelingsgerichte activiteiten en individuele behandeldoelen specifiek gericht op het kind. In de communicatie en dagstructuur worden hulpmiddelen zoals foto- of pictogrammen en gebaren ondersteunend aan taal aangeboden. Er worden verschillende methodieken gebruikt zoals: Kleine Stapjes, Geef me de Vijf, LACCS, Ervaar het Maar, de Gebaren van Lotte en Max en andere relevante methodieken en theorieën.

Op alle groepen wordt intensief samengewerkt met ouders en kan gezinsondersteuning helpen bij het stimuleren van de ontwikkeling thuis. Gezinsondersteuning wordt ingezet als verlengde van de behandeling die op de groep gegeven wordt. Samen met ouder(s) wordt gekeken welke vervolgplek geschikt is voor het kind als de behandeling bij Citykids afgerond wordt.

Nieuwsgierig geworden?
U bent van harte welkom om bij ons de sfeer te komen proeven en in een persoonlijk gesprek uw wensen kenbaar te maken.

Adres: Oostkade 18, 3201 AM Spijkenisse | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Je kunt betaald parkeren in de parkeergarage van theater de Stoep in Spijkenisse:
Theaterplein 1, 3201 DH Spijkenisse (3 min. lopen)

Of gratis parkeren bij het zwembad in Spijkenisse
Groene kruisweg 21, 3202 ST Spijkenisse (7 min. lopen)

Virtuele tour

Breng een virtueel bezoek aan De Kade en kijk rond.

Ongeldige invoer