Blessing -Zuidland

Op de locatie Blessing in Zuidland bieden wij:

  • Zorg in het verpleegkundig kinderdagverblijf
  • Behandeling in het ontwikkelcentrum

Deze CityKids locatie is gevestigd in het hart van Zuidland, gelegen aan het pittoreske plein van het dorp. Het voormalige hotel Blessing wordt sinds 2020 gebruikt als kinderdagcentrum. Deze prachtige locatie voelt als thuiskomen. De entourage en historische eigenschappen van dit pand zijn magisch.

Lisa Pilon is de teamleider van CityKids Blessing. 

Lisa Pilon

Doelgroep
De kinderen die op deze locatie zorg en behandeling ontvangen kunnen (gedrags)problematiek hebben, gediagnosticeerd zijn met een stoornis in het autistisme spectrum of vermoedens van een stoornis in het autisme spectrum, een ontwikkelingsachterstand op één of meerdere gebieden of een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Groepen
In Blessing zijn vijf klimaatgroepen die in de volgende groepen zijn onderverdeeld:

  1. Lucky: een schoolvoorbereidende groep waarbij kinderen schoolse vaardigheden krijgen aangeleerd met het perspectief om door te stromen naar een vorm van onderwijs.
  2. Grace: een structuur-plus groep waarbij de ontwikkeling wordt gestimuleerd aan de hand van werk en spelmomenten binnen een dagprogramma. De structuur en voorspelbaarheid wordt ondersteund door pictogrammen.
  3. Joy: een structuurgroep waarbij ruimte is voor adaptieve begeleiding binnen een dagprogramma. De voorspelbaarheid van het dagprogramma wordt ondersteund met fotogrammen.
  4. Fun: een vroeghulpgroep waarbij aandacht is voor het ontwikkelen van alledaagse vaardigheden. Dit wordt op deze groep gestimuleerd door de afwisseling van spel en werk momenten. Het dagprogramma wordt aangeduid doormiddel van fotogrammen.
  5. Happy: een vroeghulpgroep waarbij aandacht is voor het ontwikkelen van alledaagse vaardigheden. Dit wordt op deze groep gestimuleerd door voornamelijk sensorische activiteiten. De voorspelbaarheid wordt kenbaar gemaakt met fotogrammen of directe verwijzers.

Behandeling
Binnen de vestiging wordt samengewerkt met externe therapeuten (logopedie, fysiotherapie) zij bieden behandeling binnen onze locatie. Onze GZ-psycholoog is betrokken bij de behandeling om, in het belang van het kind, een overkoepelend zorgplan op te stellen.

Binnen de locatie wordt de methode ‘ABA’, ‘Geef me de 5’, ‘Kleine Stapjes’ en de methodiek ‘Lotte en Max’ gebruikt om de kinderen positief te laten ontwikkelen.

Het stimuleren van de ontwikkeling op verschillende leefgebieden staat bij CityKids hoog in het vaandel. Naast de behandeling bij CityKids worden het kind en de ouder(s)/verzorger(s) begeleid bij het aanmeldingsproces en op de hoogte gehouden over de voortgang. Dit geldt ook voor eventuele logopedische en/of fysiologische behandeling. Samen met de ouder(s)/verzorger(s) wordt gekeken naar eventuele doorstroommogelijkheden, zoals een aanmelding bij een vorm van onderwijs.

Naast de behandeling op locatie is ook thuisbegeleiding een mogelijkheid.

Nieuwsgierig geworden?
U bent van harte welkom om bij ons de sfeer te komen proeven en in een persoonlijk gesprek uw wensen kenbaar te maken.

De vestiging is te bereiken via OV en er kan gratis geparkeerd worden op de parkeerplaats in de buurt.

Ring 24 | 3214 AT Zuidland | 010-4673105 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Virtuele tour

Breng een virtueel bezoek aan Blessing en kijk rond.
U heeft geen keuze gemaakt
U heeft uw naam niet ingevuld
U heeft uw e-maildres niet ingevuld
Ongeldige invoer
U heeft uw woonplaats niet ingevuld.
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

© 2019 CityKids