Skip to main content

Blessing -Zuidland

Op de locatie Blessing in Zuidland bieden wij:

  • Behandeling in het ontwikkelcentrum
  • Zorg en behandeling in het verpleegkundig centrum / Het Kinderzorghuis

Deze CityKids locatie is gevestigd in het hart van Zuidland, gelegen aan het pittoreske plein van het dorp. Het voormalige hotel Blessing wordt sinds 2020 gebruikt als kinderdagcentrum. Deze prachtige locatie voelt als thuiskomen. De entourage en historische eigenschappen van dit pand zijn magisch.

Lisa Pilon is de teamleider van CityKids Blessing. 

Doelgroep
De kinderen die op deze locatie zorg en behandeling ontvangen kunnen (gedrags)problematiek hebben, gediagnosticeerd zijn met een stoornis in het autistisme spectrum of vermoedens van een stoornis in het autisme spectrum, een ontwikkelingsachterstand op één of meerdere gebieden of een lichamelijke en/of verstandelijke beperking.

Groepen
In Blessing zijn vijf klimaatgroepen die in de volgende groepen zijn onderverdeeld:

  • Lucky: een schoolvoorbereidende groep waarbij kinderen schoolse vaardigheden krijgen aangeleerd met het perspectief om door te stromen naar een vorm van onderwijs.
  • Grace: een structuur-plus groep waarbij de ontwikkeling wordt gestimuleerd aan de hand van werk en spelmomenten binnen een dagprogramma. De structuur en voorspelbaarheid wordt ondersteund door pictogrammen.
  • Joy: een structuurgroep waarbij ruimte is voor adaptieve begeleiding binnen een dagprogramma. De voorspelbaarheid van het dagprogramma wordt ondersteund met fotogrammen.
  • Fun en Happy: dit zijn vroeghulpgroepen waarbij de aandacht gericht is op het ontwikkelen van alledaagse vaardigheden. Dit wordt op deze groepen gestimuleerd door de afwisseling van spel- en werk-momenten. Het dagprogramma wordt aangeduid door middel van fotogrammen.

Behandeling
Binnen de vestiging wordt samengewerkt met externe therapeuten die  logopedie en fysiotherapie verzorgen binnen onze locatie. Onze GZ-psycholoog is betrokken bij de behandeling om, in het belang van het kind, een overkoepelend zorgplan op te stellen.

Het stimuleren van de ontwikkeling op verschillende leefgebieden staat bij CityKids hoog in het vaandel. Naast de behandeling bij CityKids worden het kind en de ouder(s)/verzorger(s) begeleid bij het aanmeldingsproces en op de hoogte gehouden over de voortgang. Dit geldt ook voor eventuele logopedische en/of fysiologische behandeling. Samen met de ouder(s)/verzorger(s) wordt gekeken naar eventuele doorstroommogelijkheden, zoals een aanmelding bij een vorm van onderwijs.

Het Kinderzorghuis 

In het Kinderzorghuis, wat inpandig is bij Blessing, bieden wij zorg aan kinderen van 0 tot 6  jaar met een intensieve zorgvraag, voortkomend uit een chronische ziekte, intensieve medische behandelingen en/of ernstige verstandelijke beperking,  De kinderverpleegkundigen bieden de verpleegkundige zorg die niet noodzakelijk in het ziekenhuis hoeft plaats te vinden. De pedagogisch medewerkers geven pedagogische zorg en bieden ontwikkelingsactiviteiten. Het doel is een omgeving te creëren waar kinderen ondanks hun ziekte of beperking toch de ruimte krijgen om kind te zijn.

*)Daarnaast is het Kinderzorghuis zo ingericht dat wij in de toekomst ook de zorg die gericht is op de laatste levensfase van een kind kunnen aanbieden. Zorg die niet meer gericht is op genezing, maar als doel heeft het kind een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te geven. De kinderen kunnen hier tijdelijk verblijven of logeren in een huiselijke setting en er is 24 uur per dag zorg beschikbaar. De kinderverpleegkundige is er voor het comfort van het kind en ter ondersteuning van de ouders en verzorgers. De zorg wordt vooral bepaald door de persoonlijke wensen en mogelijkheden van het kind en het gezin.

*)Helaas is deze zorg nog niet beschikbaar, maar wij werken er hard aan om dit mogelijk te maken.

Nieuwsgierig geworden?
U bent van harte welkom om bij ons de sfeer te komen proeven en in een persoonlijk gesprek uw wensen kenbaar te maken.

De vestiging is te bereiken via OV en er kan gratis geparkeerd worden op de parkeerplaats in de buurt.

Ring 24 | 3214 AT Zuidland | 010-4673105 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Virtuele tour

Breng een virtueel bezoek aan Blessing en kijk rond.
Ongeldige invoer