Skip to main content

Indicatiestelling

Bij CityKids kan de zorg volledig worden afgestemd op de wensen en de behoeften van het kind en van de ouders.

Indicatiestelling
Plaatsing bij CityKids is mogelijk na het krijgen van een indicatie. Het verkrijgen van een indicatie verloopt per financieringsstroom anders.

  • De Jeugdwet wordt gefinancierd en geïndiceerd door de gemeente waar de jeugdige woont. De gemeente heeft dit vaak uitbesteed aan de wijkteams of CJG’s (Centrum voor jeugd en gezin).
  • Heeft uw kind blijvende zorg nodig, dan kan er een indicatie aangevraagd worden bij het CIZ (Centrum voor indicatiestelling), het gaat dan om zorg in het kader van de Wet Langdurige Zorg (WLZ).
  • Voor verpleegkundige zorg van een kind is een doorverwijzing van een specialist nodig.

Een verwijzing naar CityKids kan door gemandateerde professionals in de lokale toegang van de gemeente (sociaal wijkteam, Centrum Jeugd en gezin), huisartsen, jeugdartsen en medisch specialisten, gegeven worden.

Plaatsing bij CityKids
Voordat een kind geplaatst kan worden bij CityKids zal er eerst uitgebreid informatie uitwisseling en overleg plaatsvinden met de behandelend arts(en) en/of instellingen waar het kind bekend is. Uiteraard gebeurt dit in samenspraak met de ouders. Zo kan de zorg volledig afgestemd worden op de wensen en behoeften van het kind en van de ouders.

Contact
Wilt u als verwijzer/aanmelder overleggen over een eventuele plaatsing van een kind bij CityKids, dan verzoeken wij u per mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of per telefoon (010-4673105) contact op te nemen en te vragen naar de afdeling Indicatiebeheer.

Ongeldige invoer