Skip to main content

Droomhuis - Rotterdam

Op de locatie Droomhuis in Rotterdam bieden wij:

  • Behandeling in het ontdekkingscentrum
  • Zorg in het verpleegkundig centrum
  • Zorg en behandeling in De Kinderzorg Kliniek 

Kelly van Tol is teamleider van CityKids Het Droomhuis.

Het Ontdekkingscentrum
In het Ontdekkingscentrum zijn er drie groepen: De Draakjes, De Elfjes en de Tovenaars. Er komen hier kinderen in de leeftijd van 5 - 14 jaar. Veel van deze kinderen hebben een meervoudige beperking, ontwikkelingsachterstand of zijn gediagnosticeerd met autisme. In deze groepen staat de zelfredzaamheid centraal. De kinderen worden dagelijks gestimuleerd in het uitvoeren van algemene dagelijkse levensverrichtingen en in hun cognitieve ontwikkeling. Er wordt goed gekeken naar de wensen en behoeften van de kinderen en wat zij nodig hebben om zich optimaal te kunnen ontwikkelen.

Behandeling
Voor de kinderen is er een passend dagprogramma dat gedurende de week wordt aangehouden. Het vaste dagprogramma en de zorg van de pedagogen zorgt voor een veilige omgeving waarin de kinderen zich kunnen ontwikkelen. Op de donderdagochtend wordt er bijvoorbeeld met een klein groepje kinderen met hulp van vrijwilligers paardgereden bij manege De Hazelaar.

Op de locatie hebben de kinderen zowel binnen als buiten, veel ruimte tot hun beschikking. Er is een grote binnentuin met speeltoestellen en een klankenbos. Ook kan er gebruik worden gemaakt van de snoezelkamer.

Het is mooi om te zien dat de pedagogen en begeleiders op de groep, de kinderen een warm hart toedragen en zich vol passie inzetten. Dit is merkbaar aan de manier hoe de medewerkers met de kinderen omgaan en hoe de kinderen hier weer positief op reageren. 

Het Verpleegkundig Centrum
In het verpleegkundig centrum zijn er vier groepen. Hier worden kinderen verzorgd in de leeftijd van 0-12 jaar van wie nog niet helemaal duidelijk is wat het kind nodig heeft. Dit zijn jonge kinderen met een erfelijk aangeboren aandoening, ontwikkelingsachterstand of voedingsproblemen.

Er werken hier (ortho)pedagogen en kinderverpleegkundigen. Kinderfysiotherapeuten van Kids Fysio Capelle geven wanneer dat geïndiceerd is de fysiotherapie. Er zijn gesprekken gaande met een logopedie praktijk. 

Op alle groepen wordt intensief samengewerkt met ouders en kan gezinsondersteuning helpen bij het stimuleren van de ontwikkeling thuis. Gezinsondersteuning wordt ingezet als verlengde van de behandeling die op de groep gegeven wordt. Samen met ouder(s) wordt gekeken welke vervolgplek geschikt is voor het kind als de behandeling bij Citykids afgerond wordt.

In Het Droomhuis zijn verschillende vrijwilligers actief.

De Kinderzorg Kliniek
In het Droomhuis is naast CityKids ook het multidisciplinair kindergezondheidscentrum De Kinderzorg Kliniek gevestigd. Hier wordt zorg en behandeling aangeboden buiten de ziekenhuismuren. Een multidisciplinair team onder leiding van diverse kinderartsen zien daar kinderen met voedingsproblemen en kinderen met regulatie- en huil-problematiek. 

Nieuwsgierig geworden?
U bent van harte welkom om bij ons de sfeer te komen proeven en in een persoonlijk gesprek uw wensen kenbaar te maken.

Bramantestraat 30  | 3066 BN Rotterdam | 010-4673105 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Virtuele tour

Breng een virtueel bezoek aan het Droomhuis en kijk rond.
Ongeldige invoer