Rotterdam - Veurstraat (De Pastorie)

Kinderexpertisecentrum en Begeleid en Beschermd Wonen in de voormalige Heilige Familiekerk en aangrenzende Pastoriewoning

De Heilige Familiekerk in Rotterdam Noord stond al sinds 2008 leeg en is in september 2016 in zijn geheel aangekocht ten behoeve van de Stichting voor het Behoud van de Heilige Familiekerk. Deze Stichting heeft ten doel het behoud van het gemeentelijk monument als cultureel historisch erfgoed en het financieel ondersteunen van de renovatie en exploitatie daarvan. De Stichting heeft een (culturele) ANBI status.

Initiatiefnemers van dit ambitieuze project zijn Maritza Russel (directeur CityKids) en Bart Dura (mededirecteur Impact Vastgoed). Het project heeft als doel de kerk volledig te restaureren en her in te richten en haar een sociale, maatschappelijke functie terug te geven. Een echt Familiehuis, een Kinderexpertisecentrum, waar in de toekomst kinderen met een chronische ziekte en kinderen met een intensieve verpleegkundige of palliatieve zorgvraag en hun families verzorgd, behandeld en begeleid worden in een kindvriendelijke omgeving door zeer betrokken artsen, kinderverpleegkundigen, zorgprofessionals en vrijwilligers. Voor meer informatie  zie http://www.defamiliekerk.nl/.

De Pastorie

In De Pastorie, behorende bij het Familiehuis, zijn inmiddels elf kamers huiselijk ingericht waar jongvolwassenen (alleen jongens) in de (instroom)leeftijd van 18 tot 25 jaar met een verstandelijke beperking en of een autisme spectrum stoornis begeleid en beschermd kunnen wonen.

De Pastorie staat voor kleinschaligheid met een individuele aanpak, uitgaande van de behoefte van de jonge bewoners. Elke jongere heeft een eigen slaapkamer met een bed, bureau en mogelijkheid tot een eigen sanitaire ruimte. De  gezamenlijke woon-eetkamer, keuken en tuin worden gedeeld met  huisgenoten. Elke jongere heeft zijn eigen dagstructuur en werkt samen met zijn persoonlijke begeleider aan zijn eigen persoonlijke traject. Centraal staan daarbij groei en ontwikkeling, mede door een zinvolle dagbesteding.

Interesse in één van de kamers? Jongeren kunnen zich nu aanmelden.

Reactie van de familie van de eerste bewoner: “Het was fantastisch ongelofelijk gewoon hoe deze mooie jongen veranderd is. Wat ben ik blij dat ik altijd de hoop ben blijven houden. Het is de moeite waard geweest om zolang voor hem te vechten op voor deze mooie kans. Zijn broers waren ontroerd om hem zo te zien. Ik kan niet genoeg dank jullie we zeggen.”

Dagbesteding voor jongeren met autisme
Sinds 1 oktober 2019 biedt CityKids dagbesteding aan jongeren met autisme aan. Dit vindt plaats, in samenwerking met Stichting Bloemfleur / Acato, op 2 locaties in Rotterdam: aan de Goudserijweg 90 en in Het Klooster Oude Noorden aan de Ruivenstraat 81. Informeer bij CityKids  naar alle mogelijkheden om een dagbesteding te organiseren op basis van jouw wensen en mogelijkheden.

Interesse in dagbesteding? Jongeren kunnen zich nu aanmelden.

Veurstraat 1 |  3037 BN | Rotterdam | 010-4673105 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U heeft geen keuze gemaakt
U heeft uw naam niet ingevuld
U heeft uw e-maildres niet ingevuld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
© 2019 CityKids