De Pastorie

Het bieden van kwalitatief hoogstaande zorg aan een bijzondere (doel)groep jongeren.

Voortkomend uit de droom om de zorg zoals die is ingericht te verbeteren en te versterken heeft CityKids in samenwerking met stichting kruimeltje en stichting Behoud Heilige Familiekerk de Pastorie in het leven geroepen.

De doelstelling: het bieden van kwalitatief hoogstaande zorg aan een bijzondere (doel)groep jongeren.

“Zorgen moet je doen, niet maken.”

In de Pastorie, zijn inmiddels tien kamers huiselijk ingericht waar jongvolwassenen jongens in de (instroom)leeftijd van 16 tot 23 jaar met een verstandelijke beperking en/of een autisme spectrum stoornis beschermd kunnen wonen. De Pastorie profileert zich als trainingshuis. Wij richten ons hierbij op gemotiveerde jongeren die tussen wal en schip dreigen te geraken Jongeren die om vaak uiteenlopende redenen niet meer thuis kunnen wonen, maar ook nog niet klaar zijn om zelfstandig te wonen.

Waar je vandaan komt maakt niet uit, waar je heen wilt gaan willen wij je bij helpen.

Het is van belang te weten dat de Pastorie zich focust op een bepaalde groep. Wij willen de jongeren die bij ons wonen graag zo goed mogelijk op weg helpen en doen dit middels concrete competenties die aantonen in welke mate een jongere al zelfstandig is of  hierin nog kan ontwikkelen. Om iedereen de ruimte en veiligheid te geven zich te ontwikkelen in een hiervoor bevorderende omgeving heeft de Pastorie geen ruimte voor drugsafhankelijke, intensief agressieve of ongemotiveerde bewoners. Juist de motivatie staat bij ons centraal. 

Ben jij de gemotiveerde jongvolwassene die begeleiding nodig heeft om competentiegericht aan zelfstandigheid te werken? Dan is de Pastorie wellicht de woonplek voor jou!

Bij de Pastorie kan je terecht voor:

  • Een warme woonplek waarbij training richting zelfstandigheid centraal staat
  • Ondersteuning bij je financiën
  • Ondersteuning bij het vormgeven van relaties met je (in)formele netwerk
  • Begeleiding bij het jezelf verzorgen en de zorg voor je woonruimte
  • Een stok achter de deur om je afspraken na te komen
  • Hulp en ondersteuning bij het leren omgaan met problematiek

Interesse in een van de kamers? Je kunt je nu aanmelden

Bent je na het lezen van de informatie enthousiast over wonen bij de Pastorie? Of wilt u weten of u of uw zoon in aanmerking komt voor wonen bij de Pastorie? Vul dan het aanmeldformulier in.

CityKids, De Pastorie

Veurstraat 1

3037 BN, Rotterdam

010-4673105

Ben je na het lezen van de informatie geïnteresseerd in een functie binnen CityKids kijk dan op: www.werkenbijcitykids.nl

29 mei 2019: feestelijke opening van de Pastorie door Johnny de Mol

Na 1 ½ jaar restaureren, verbouwen en inrichten hebben we met elkaar gevierd dat dit nieuwe beschermd wooninitiatief open is voor jongens in de (instroom)leeftijd van 16 tot 25 jaar met een licht verstandelijke beperking en of autisme.

Een nieuw thuis, midden in de wijk, waar sociale ondernemers en vrijwilligers betrokken worden bij de dagbesteding. Zo kunnen de jongeren meedoen en zich echt thuis voelen.

Stichting Kruimeltje heeft met haar donateurs de volledige inrichting voor elkaar gekregen! Hier zijn we al onze donateurs, sociale ondernemers en vrijwilligers enorm dankbaar voor.

Een intensieve samenwerking tussen Stichting Behoud Heilige Familiekerk en Medisch Kindzorg Instelling CityKids.

De Pastorie is het eerste gedeelte van het totale herbestemmingsproject en transformatie van de al jaren leegstaande kerk naar  een geïntegreerd kindzorgcentrum voor het chronisch zieke kind.

Op woensdag 29 mei 2019 heeft Johnny de Mol De Pastorie officieel geopend. We hebben gevierd dat het huis er staat en de jongens een nieuw leven kunnen opbouwen! Lees hier het persbericht.

U heeft geen keuze gemaakt
U heeft uw naam niet ingevuld
U heeft uw e-maildres niet ingevuld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

© 2019 CityKids