Spijkenisse - Drogendijk

Deze boerderij in een landelijke omgeving in Spijkenisse is voor kinderen met een intensieve (langdurige) verpleegkundige zorgvraag én zijn gezin: voor 24 uurszorg en dagopvang. Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Rein Lander heeft in 2000 Stichting Pallieter opgericht. De stichting zet zich – uitsluitend met vrijwilligers – in voor meer kwaliteit van leven van ernstig ongeneeslijk dan wel chronisch zieke kinderen en kinderen met een beperking. Rein was een man met een hart van goud tegen wie je niet gauw “nee” kon zeggen als hij je om hulp vroeg. Helaas is hij in maart 2018 overleden. Zijn grootste wens was dat Stichting Pallieter zou blijven bestaan, omdat hij “zijn kinderen niet in de steek wilde laten”. Stichting Pallieter, al jaren sponsor van (de Vrienden van) CityKids, is trots dat deze nieuwe locatie van CityKids de naam van haar oprichter draagt en heeft als eerste een sponsorbijdrage voor de Rein Lander Hoeve toegezegd.

Flyer Duckrace Voorkant 213x300Eerste actie voor de Rein Lander Hoeve een groot succes!

Het was een mooie dag, zaterdag 15 juni 2019.
Een bedrag van Euro 23.625 is opgehaald voor de snoezelbadkamer en snoezelkamer voor de toekomstige Rein Lander Hoeve.

Onder toeziend oog van Burgemeester Van Oosten werden eerst 120 grote gepimpte eenden te water gelaten, waarna de burgemeester het startschot gaf.
Bij de eindspurt was het een eend van Kiwanis zelf, die als eerste over de streep ging.
Daarna waren de kleine eendjes aan de beurt. Van de in totaal 2.500 te water gelaten eendjes, waren er 2.121 verkocht.

In de avond werd een gezellig running diner met een kleine 90 deelnemers gehouden.
Al met al een zeer geslaagde dag met veel dank aan Kiwanis Spijkenisse, die de totale organisatie voor haar rekening nam.

Via https://www.kiwanisduckrace.nl/ vindt u leuke foto’s en een film van de duckrace.

Over deze zeer geslaagde actie zijn de volgende publicaties verschenen: in het AD, editie Voorne Putten  en in Groot Nissewaard: https://www.grootnissewaard.nl/nieuws/actueel/97935/kiwanis-eenden-zwemmen-bijna-25-000-euro-bijeen-voor-snoezelkamer-?redir

Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers, die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap. Het motto van Kiwanis is “serving the childeren of the world”. Op vele manieren dragen vrijwilligers bij aan het welzijn en ontwikkeling van kinderen. In Nederland werd de eerste Kiwanis serviceclub opgericht in Amsterdam in 1965 en momenteel telt Kiwanis Nederland bijna 2.000 leden in 106 clubs in 12 regio’s.
Op basis van respect en onderlinge vriendschap, zetten mannen en vrouwen zich in om lokaal of wereldwijd een helpende hand te bieden. “Geen woorden maar daden” is een van de karaktereigenschappen van leden van Kiwanis Club.

Nieuws

U heeft geen keuze gemaakt
U heeft uw naam niet ingevuld
U heeft uw e-maildres niet ingevuld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

© 2019 CityKids