Rotterdam - Van Oldenbarneveltplaats

Op deze locatie bieden wij:

  • zorg in het verpleegkundig dagverblijf
  • behandeling in het ontwikkelcentrum

CityKids is een Medische Kindzorg Instelling met twee (hoofd)specialiteiten: het verpleegkundig kinderdagverblijf en het ontwikkelcentrum. Daarnaast bieden we ook thuiszorg aan voor de kinderen die bij ons in zorg zijn. 

Het verpleegkundig kinderdagverblijf is er voor kinderen van 0 tot en met 5 jaar met een chronische ziekte of een aangeboren afwijking die niet naar de reguliere kinderopvang kunnen omdat zij specialistische verpleegkundige zorg nodig hebben. CityKids is er ook voor kinderen  die langdurig moeten herstellen na ziekte of die ziekenhuis verplaatste zorg nodig hebben met medische apparatuur of medicatie. Het multidisciplinaire team van ervaren kinderverpleegkundigen, pedagogen en orthopedagogen van CityKids biedt verpleegkundige zorg en intensieve begeleiding opdat het kind alle kansen krijgt zich zo goed mogelijk te kunnen ontwikkelen. De groepsruimtes zijn gezellig huiselijk  ingericht en geven de kinderen een veilig en vertrouwd gevoel. Inrichting en spelmateriaal zijn uitdagend en stimulerend, afgestemd op de behoeften en ontwikkelingsfase van de kinderen.

Het ontwikkelcentrum van CityKids biedt dagbehandeling aan kinderen van 0 tot 12 jaar met een ontwikkelingsachterstand, een verstandelijke beperking, een (ernstige) ontwikkelingsstoornis, een stoornis in het autisme spectrum en bijkomende problematieken waardoor kinderen niet naar een regulier kinderdagverblijf of het reguliere onderwijs kunnen. De behandeling wordt ingezet met als doel activering. De kinderen worden middels de behandeling praktische, cognitieve en sociaal emotionele vaardigheden aangeleerd. Hierbij worden de krachten en mogelijkheden van het kind als uitgangspunt genomen. Er wordt binnen de behandeling gestreefd naar een grote mate van geluk, zelfredzaamheid en participatie binnen de samenleving.

Voor ouders betekent CityKids een hele zorg minder. Zij kunnen met een gerust hart hun werk en maatschappelijk leven oppakken en hebben meer tijd voor de andere gezinsleden.

Spreekt onze kindgerichte visie u aan ?

U bent samen met uw kind van harte welkom om uw zorgvra(a)g(en) met ons te bespreken en op onze locatie te komen kijken. Zo krijgt u ook een indruk van onze benadering en voelt u de sfeer en de betrokkenheid van het team bij uw gezin. Graag bespreken we In een persoonlijk gesprek uw wensen en onze mogelijkheden.

van Oldenbarneveltplaats 442 | 3012 AP Rotterdam | 010-4673105 | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U heeft geen keuze gemaakt
U heeft uw naam niet ingevuld
U heeft uw e-maildres niet ingevuld
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

© 2019 CityKids