Corona update 

29 september 2020

Beste ouders/verzorgers,

Covid-19, Corona, het virus is er nog steeds en wint weer aan terrein. De besmettingen nemen toe en er zijn weer strengere maatregelen en dringende adviezen.

Als zorgverlener heeft CityKids er natuurlijk ook mee te maken en daarom hebben we ook een Corona draaiboek met daarin alle mogelijk denkbare situaties beschreven en vooral hoe we daarop reageren. Preventieve maatregelen om besmetting te voorkomen en acties als er een besmetting is op een van de locaties. Dit draaiboek is een zeer dynamisch document want er zijn vrijwel dagelijks updates van het RIVM of de GGD.

CityKids Capelle aan den IJssel en in Den Haag, Jonckbloetplein, zijn medewerkers positief getest op Corona. Beide locaties zijn intussen weer Corona proof. Bijna alle medewerkers weer genezen en weer aan de slag. Er zijn nog een paar medewerkers met milde klachten thuis en in quarantaine.

We hebben bij CityKids dus ook te maken met medewerkers die zich moeten laten testen. Ze zijn verkouden, of ze zijn in contact geweest met iemand die positief getest is op Corona. Dan moeten we als organisatie allerlei maatregelen treffen die soms ook zijn weerslag heeft op de organisatie van CityKids.

Onze medewerkers moeten, net als ieder ander, de uitslag van de test thuis, in quarantaine, afwachten. Wat wij willen voorkomen is een mogelijke verspreiding van het virus op de locaties of locaties onderling. We kunnen daarom geen medewerkers van vestigingen onderling uitwisselen omdat dan de mogelijkheid bestaat dat ook andere locaties besmet kunnen raken.

In deze periode kan het zijn dat we dus een tekort aan medewerkers hebben en als de medewerker positief op Corona blijkt dan kan deze periode zelfs langer duren dan voor iedereen wenselijk is.

Daardoor kan het zijn dat we in deze situaties groepen samenvoegen en in het meest uitzonderlijke geval een groep moeten sluiten met als gevolg dat uw kind dan thuis moet blijven of dat we u vragen uw kind naar een andere locatie te brengen.

Voor kinderen die medisch zorg nodig hebben is dit zeker een (nood) oplossing. Als uw kind medische verzorging nodig heeft en die kunnen we helaas niet bieden omdat de verpleegkundige in quarantaine is, kunnen we deze zorg aanbieden op een andere locatie. Dit zal de team coördinator dan met u overleggen.

We zullen er alles aan doen dit te voorkomen maar het kan helaas voorkomen.

We vragen u mee te werken het virus buiten de deuren van CityKids te houden. Houdt u aan de onze regels;

  • Kinderen niet naar de groep brengen maar bel met de groep en onze medewerkers komen de kinderen halen of brengen
  • Geen handen schudden, vermijd fysiek contact
  • Houd 1,5 meter afstand

Het coronavirus verspreidt zich vooral onder volwassenen en van volwassen familieleden naar kinderen. Verspreiding van COVID-19 onder kinderen of van kinderen naar volwassenen komt minder vaak voor. Over het algemeen geldt: hoe jonger het kind, hoe minder groot de rol bij de verspreiding van het virus is.

Kinderen hoeven onderling én tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt ook bij CityKids.

Kinderen van 0 tot 7 jaar met verkoudheidsklachten (zoals loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn, en matig hoesten) mogen naar CityKids, als zij geen koorts of andere klachten passend bij het nieuwe coronavirus hebben.

We hebben nog een verzoek aan u als ouder/verzorger. In deze onvoorspelbare periode willen we u vragen altijd bereikbaar te blijven voor ons op de momenten dat uw kind bij CityKids is.

Het kan namelijk, en dit is helaas al een paar maal voorgevallen, dat uw kind met koorts bij ons aankomt of gedurende de dag hoge koorts ontwikkeld, 39 graden of meer. Dan willen we graag met u in contact komen zodat u uw kind komt ophalen. Want dit is een gevaarlijke situatie voor de andere kinderen en de medewerkers van CityKids.

Als u niet bereikbaar bent moeten we uw kind in isolatie plaatsen en een van de medewerkers van de groep bij uw kind in isolatie plaatsen. Dit brengt extra kosten met zich mee. Als u wel thuis bent en helaas niet in de gelegenheid uw kind op te halen dan moeten wij een taxi regelen om uw kind naar huis te brengen. Hoe vervelend dat dan ook is maar in beide gevallen moeten we de kosten aan u doorberekenen. 

Wij hopen u voor dit moment weer op de hoogte te hebben gebracht en zodra er weer veranderingen zijn in de maatregelen en adviezen die betrekking hebben op CityKids brengen we u zo snel mogelijk op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Maritza Russel en

Management team CityKids

 

© 2019 CityKids